31.12.2017 - 31.12.2017 | Podhorácké muzeum

Muzejní noc

Program bude zaměřen k výstavě Cestovatelé do světa a svět k nám.

Třináctý ročník Brněnské muzejní noci proběhl v sobotu 20. května 2017. Letos se zapojily celkem čtyři pobočky Muzea Brněnska, nováčkem bylo Muzeum ve Šlapanicích. Návštěvníci, kteří se nenechali odradit chladnějším počasím, si mohli kromě stálých expozic a aktuálních výstav užít také zajímavé doprovodné programy.

PODHORÁCKÉ MUZEUM

Muzejní noc v Podhoráckém muzeu začala v 18.30 hodin komentovanou prohlídkou interiéru kostela Nanebevzetí Panny Marie. Prohlídky kostela se pak v pravidelných intervalech opakovaly po celý večer. Hlavní program se od 19 hodin soustředil na aktuálně otevíranou výstavu Cestovatelé do světa a  svět k nám, která se věnuje výpravám za dobrodružstvím v minulosti i současném globalizovaném světě. V každou celou hodinu se konala komentovaná prohlídka této výstavy spojená s exoticky laděnými hudebními vystoupeními. Návštěvníci tak mohli slyšet brněnskou skupinu Spálený sušenky a jejich bubnování v africkém rytmu, skupinu zpívajících Ghaňanů i zpěváka z Bangladéše. Taneční soubor Éirigh při KVJ Tišnov pak předvedl irský tanec vítající léto. Po celý večer byla možnost zakoupit si suvenýry nebo drobné občerstvení. Během muzejní noci do Podhoráckého muzea letos zavítalo celkem 552 návštěvníků, kteří mohli stejně jako v minulých letech využít bezplatných autobusových linek z Brna.

 

Zahájení v18.30

Program v budově muzea začíná v 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 a 23.00:

bubnování v africkém rytmu skupina Spálený sušenky

skupina zpívajících Ghaňanů

komentovaná prohlídka výstavy Cestovatelé do světa a svět k nám

irský tanec vítající léto; taneční soubor KVJ Tišnov

zpěvák z Bangladéše

Poslední vstup ve 23.30

Dále:

Stálé expozice v budově muzea

Prohlídky interiéru kostela po 20 minutách dle počtu a zájmu návštěvníků

Občerstvení pro návštěvníky zajištěno.

Důležité informace:

Vstupné 20 Kč hradí se pouze při prvním vstupu a platí do všech čtyř zapojených objektů muzea (Památník Mohyla míru, Muzeum ve Šlapanicích, Podhorácké muzeum a Památník písemnictví na Moravě).

Do Předklášteří, Rajhradu a k Mohyle míru jezdí z Brna bezplatné autobusové linky jízdní řád zde. Ve vozidlech do Předklášteří a na Mohylu míru se požaduje předložení místenky, kterou lze bezplatně vyzvednout od 17. do 19. května na informačním stánku Brněnské muzejní noci na Náměstí Svobody v Brně.

 

created by: Trinet a.s., design Václav Houf